Blog de Notes

While working in my pyxavi #Python library I was wondering how complicated would it be to publish it as the rest of the packages I use often. How difficult is to build and distribute a project through #PyPI? In this article I go through the steps of building and publishing a Python package into PyPI with #Poetry for everyone to use it.

Continue Reading...


After installing an Apache in a #RaspberryPi, one of the common next steps is to add support for #PHP. Here I describe the steps to install and set up the PHP version 8.2 into our little host, including some of the most common modules / extensions and the integration with #Apache2

Continue Reading...


LaDragonera.com és el primer domini que vaig registrar ara deu fer uns 20 anys. Ha passat per diferents fases, essent reciclat al llarg d'aquest temps per donar nom a diferents projectes de la meva fornada.

Ara presenta una instància Pixelfed on publico fotos pròpies, servit des d'una Raspberry Pi des de casa.

Continue Reading...


Amb els últims projectes en Python (el janitor i el pyxavi) he probat de posar en pràctica a casa les bones maneres que tenim a la feina. De tots ells, els tests unitaris són els que trobo més interessants.

Anem a descobrir pas a pas l'art dels Tests Unitaris a Python!

Continue Reading...


Portava temps que em rondava pel cap la idea d'un bot que comprovés algunes mètriques del sistema i si algun valor es dispara llavors em publiqui una alerta a Mastodon. El que va començar com a un projecte senzill ha acabat una mica més treballat, capaç de comunicar entre bots i fer de centraleta d'alarmes i missatges de log.

En aquest article explico què fa i com posar-lo en marxa 🚀

Continue Reading...


For the last months, I am making use of git tagging a lot, usually creating a tag and pushing it to the repo and rarely deleting it. This is a quick and dirty article stating my most used tagging commands for further reference.

Continue Reading...


Seguint amb el primer article sobre les èines del programador Python, aquí parlo de cobrir el codi amb un estil definit mitjançant un autoformatter i un linter, assegurar la funcionalitat amb tests, i que aquestes comprobacions es passin automàticament en cada push a un Pull Request de GitHub. De fet, aquest és el setup que tenim al meu equip i ens garanteix uns mínims de coherència i qualitat al nostre codi.

Continue Reading...


L'altre dia li donava una volta al mòdul de Python que mantinc, amb les llibreries bàsiques que uso en els meus projectes personals. Tenia ganes d'aplicar les comprovacions que en el meu equip apliquem al nostre codi, com a pràctica i com a repàs personal, i ja de pas documentar-ho en una sèrie d'articles.

En aquest primer parlo de l'estructura bàsica d'un mòdul en Python i de les èines que hi utilitzo, Poetry i el Makefile, com a preparació de la segona part en la que parlaré d'autoformat, linter, tests i un xic d'automatització.

Continue Reading...


Cada cop que penso sota quina llicència publico un programa, se'm fa una muntanya i no em sé decidir. Port ja uns dies pensant que estaria bé fer un petit resum per trobar-ne les diferències i ajudar a triar entre el ventall que tenim, com a exercici per a mi mateix i ja de pas compartir-ho.

MIT, GNU, Apache... quina és la llicència que em convé?

Continue Reading...


At this point should not be anything new that I'm playing with my own Mastodon instance. It is meant to be focused on a village in the core of Catalunya, so the scope is so small that I'm alone there 🤪

This also brings me the opportunity to work towards some goals kinda freely: get as much related content as possible, as much automated as possible. So next direct step is: from whom can I get more content? And then, how? Once you answer the first, the second usually comes as a bot getting content from RSS feeds or other Mastodon or Twitter accounts. And because life is not fun otherwise, let's reinvent the wheel and do everything from scratch: a bot to get and publish content to Mastodon.

Continue Reading...